Home Clients Media

Sud-Est Production investeste cash intr-o serie de CD-uri culturale

MoneyExpress - 23 decembrie 2009

Cine ar scoate – în aceste vremuri – cash ul de la saltea, ca să investească într o serie de CD uri culturale?

Inițiativa unui  antreprenor activ într un segment conex al industriei de publicitate – producția de reclame – de a investi în nișa culturală a mass media pare, cel puțin la prima vedere, una riscantă.

Sorin Popescu, proprietarul casei de producție Sud Est Production – care a lansat, săptămâna trecută, „Mari actori români“, o colecție de CD uri de tip „one man show“, cu actorul Mircea Albulescu ca prim protagonist –, vede însă altfel lucrurile: prin prisma potențialului de business.

NIȘĂ ÎN CRIZĂ. Fost producător la Pro TV și cândva partener de business cu Felix Tătaru – proprietarul unui grup de companii de publicitate reunite sub umbrela GMP –, Sorin Popescu este atât de convins că apetitul românilor pentru cultură este pe val, încât pune la bătaie parte din cash ul său pentru a produce această serie de CD uri. După Mircea Albulescu, spune el, urmează producții similare cu Radu Beligan și Horațiu Mălăele – CD uri pentru care are deja bani bugetați –, iar lista nu e închisă. Investiția – care este în jur de 15.000 de euro per album – urmează să fie amortizată la circa trei luni de la lansare, estimează Popescu. El a observat că românii vin tot mai des la teatru – „Sălile sunt pline, iar la unele spectacole se fac rezervări cu mult  timp în avans“ –, de aici sentimentul lui că apetitul pentru cultură nu a fost afectat de criză.

VEZI SURSA