Home Clients Media

S-a lansat cel de-al doilea CD al colectiei "Mari actori romani"

Strategic.ro - 24 mai 2010

Vedeta celui de-al doilea CD al colectiei “Mari actori romani”, este Radu Beligan.

Colectia “Miscellanea” a fost lansata vineri, 21 mai 2009, orele 16.00, la Teatrul National din Bucuresti.

Produsul este o marca originala a casei de productie audio-video Sud-Est Production.

CD-ul este un produs de autor, in care maestrul Radu Beligan interpreteaza magistral o serie de poezii capodopere universale.

Momentul culminant din prima parte a discului este re-interpretarea primei poezii pe care maestrul a recitat-o la admiterea sa la Academia de Teatru (“Scrisoare mamei Sergei Esenin”).

Maestrul impartaseste cu ascultatorii pasaje din cartea sa “Note de insomniac” – impresii proprii, inedite, despre imaginea teatrului autohton si international.

Daca viata e o calatorie scurta, trebuie sa incercam sa o facem la clasa intai” (Philippe Noiret), este fraza care ar descrie cel mai bine albumul si colaborarea sa cu Sud-Est Production, considera maestrul Radu Beligan.

Operele au fost alese dupa un proces de selectie indelungata care a durat o luna de zile, intreaga producere a CD-ului ridicandu-se la patru luni.

Timpul si publicul ascultator vor decide valoarea acestui proiect. Multumesc domnului Radu Beligan pentru increderea acordata”, a afirmat Enea Dabija, regie si ilustratie muzicala.

Proiectul “Mari actori romani” isi propune sa aduca in atentia oamenilor in afara de talentul scenic si latura umana a acestor mari artisti, sa demonstreze ca si in Romania anului 2009 cultura adevarata este respectata. De asemenea, colectia va duce in fata publicului larg o noua forma de exprimare artistica si va arata si celor tineri ce inseamna cu adevarat un mare actor.

Sunt bucuros ca am reusit, mai ales intr-o perioada de criza, sa am puterea de a continua acest proiect deosebit. Ii multumesc maestrului Radu Beligan pentru ca a crezut in noi. Sper ca si ascultatorii acestui disc ne vor confirma ceea ce noi stim deja: recitalul actoricesc al maestrului este o capodopera!”, a declarat Sorin Popescu, Managing Director Sud-Est Production.

Echipa care a realizat acest proiect este formata din: Sorin Popescu (producator) si Enea Dabija (regie si ilustratie muzicala).

VEZI SURSA