Home Clients Media

Radu Beligan pe CD, in colectia "Mari actori romani"

WALL-STREET - 24 mai 2010

La 92 de ani, maestrul Radu Beligan si-a facut “debutul” in domeniul CD-urilor de autor, prin volumul al doilea din colectia “Mari actori romani”, lansat vineri la Teatrul National Bucuresti.

“Miscellanea” contine interpretari ale unor poezii semnate de autori romani precum Mihail Sadoveanu si George Toparceanu, scrisori dar si pasaje din cartea “Note de insomniac” a lui Radu Beligan - impresii despre teatru, fericire, prietenie. Selectia textelor a fost realizata de insusi Beligan si a durat aproximativ o luna. Intreaga productie a CD-ului s-a intins pe perioada a patru luni.

“Singura mea calitate e ca mi-am pastrat starea de elev pana la 92 de ani. Am procedat ca un elev care acum descopera ceva frumos”, a spus Radu Beligan, referindu-se la procesul de realizare a CD-ului.

“Mari actori romani” este un proiect al casei de productie Sud-Est Production, care a debutat in decembrie 2009 prin volumul “Fluture in lesa de aur”, de Mircea Albulescu. Proiectul isi propune sa devina o colectie de interpretari ale celor mai apreciati actori romani.

CD-ul se va vinde in librarii, magazine de specialitate si teatre, la pretul de 25 de lei. Din punctul de vedere al business-ului, investitia in productia si promovarea unui astfel de CD pleaca de la 8-10.000 euro, potrivit lui Sorin Popescu, managing director Sud-Est Production. Vanzarile sunt previzionate sa aiba loc pe termen lung, in mai multi ani. “E o zona destul de nisata, ca un disc de muzica clasica pe care trebuie sa-l gasesti in librarie dar pe care nu-l cumperi in fiecare zi. Insa are nisa sa, un numar de discuri care se vand anual”, explica Popescu.

VEZI SURSA