Home Clients Media

Radu Beligan continua colectia "Mari actori romani"

WebPR.ro - 21 mai 2010

Radu Beligan este vedeta celui de-al doilea CD al colectiei "Mari actori romani". "Miscellanea" a fost lansata vineri, 21 mai 2009, orele 16.00, la Teatrul National din Bucuresti. Produsul este o marca originala a casei de productie audio-video Sud-Est Production. 

CD-ul este un produs de autor, in care maestrul Radu Beligan interpreteaza magistral o serie de poezii capodopere universale, dandu-le marca talentului sau deosebit. Cu aceasta ocazie, fanii domnului Beligan vor reusi sa se simta mai aproape de universul marelui actor. Momentul culminant din prima parte a discului este re-interpretarea primei poezii pe care maestrul a recitat-o la admiterea sa la Academia de Teatru (“Scrisoare mamei Sergei Esenin”). Radu Beligan reuseste sa imprime o nuanta deosebita fiecarui cuvant, adaugandu-i o tenta personala desavarsita. Maestrul impartaseste cu ascultatorii pasaje din cartea sa “Note de insomniac”  - impresii proprii, inedite, despre imaginea teatrului autohton si international. 

In ceea ce il priveste pe maestrul Radu Beligan, acesta considera ca fraza care ar descrie cel mai bine albumul si colaborarea sa cu Sud-Est Production este urmatoarea: “Daca viata e o calatorie scurta, trebuie sa incercam sa o facem la clasa intai” – Philippe Noiret. 

Operele au fost alese dupa un proces de selectie indelungata care a durat o luna de zile, intreaga producere a CD-ului ridicandu-se la patru luni.  

“Timpul si publicul ascultator vor decide valoarea acestui proiect. Multumesc domnului Radu Beligan pentru increderea acordata”, a afirmat Enea Dabija, regie si ilustratie muzicala.  

Ideea s-a nascut din necesitatea de a pune in valoare o serie de cariere remarcabile; de a arata publicului arta romaneasca de calitate. Proiectul “Mari actori romani” isi propune sa aduca in atentia oamenilor in afara de talentul scenic si latura umana a acestor mari artisti, sa demonstreze ca si in Romania anului 2009 cultura adevarata este respectata. De asemenea, colectia va duce in fata publicului larg o noua forma de exprimare artistica si va arata si celor tineri ce inseamna cu adevarat un mare actor. 

“Sunt bucuros ca am reusit, mai ales intr-o perioada de criza, sa am puterea de a continua acest proiect deosebit. Ii multumesc maestrului Radu Beligan pentru ca a crezut in noi.Sper ca si ascultatorii acestui disc ne vor confirma ceea ce noi stim deja: recitalul actoricesc al maestrului este o capodopera!”, a declarat Sorin Popescu, Managing Director Sud-Est Production.  

Echipa care a realizat acest proiect este formata din: Sorin Popescu (producator) si Enea Dabija (regie si ilustratie muzicala).  

Primul CD din colectia “Mari actori romani” l-a avut drept protagonist pe maestrul Mircea Albulescu, urmatoarele nume fiind Horatiu Malaele si Ion Lucian, urmand ca in continuare sa aduca alte nume de calibru ale scenei romanesti.  

“Mari actori romani” – Radu Beligan este produs in parteneriat cu Primaria Sectorului 1. CD-ul are o prezentare high-end - aspectul fiind al unui disc de vinil. « Miscellanea» va fi distribuit in principalele librarii din tara (Carturesti, Humanitas, Centrul de Librarii Bucuresti, librariile Alexandria,etc.), in toate magazinele de specialitate, precum si in teatre. 

Mai multe informatii puteti afla accesand site-ul oficial al proiectului – www.mariactoriromani.ro.  

Despre Sud-Est Production

Sud-Est Production este o casa de productie independenta, condusa de Sorin Popescu. Fost producator in Pro TV, Creative Coordonator Self Promotions and Graphic Department la B1TV, Sorin Popescu stie foarte bine secretele televiziunii si ale evenimentelor de mare amploare puse in scena profesionist. Cu o echipa formata numai din seniori ai industriei de tv si publicitate, Sud-Est Production ofera valoare in fiecare productie adusa pe piata. Infiintata in 2006, casa de productie isi propune sa realizeze productii de talie occidentala, dar la un pret local.  Serviciile oferite sunt: productie publicitara (spoturi radio, video), filme de prezentare, animatie, imprimare, procesare, post-productie de sunet, emisiuni tv, lansari cd-uri si evenimente. 

VEZI SURSA