Home Clients Media

CD-eveniment: "Mari actori romani: Radu Beligan"

Ziarul Financiar - 24 mai 2010

Sud-Est Production a lansat vineri, 21 mai, la Teatrul National din Bucuresti, al doilea CD din colectia «Mari actori romani». CD-ul este un produs de autor, in care maestrul Radu Beligan interpreteaza magistral o serie de poezii-capodopere universale, dandu-le marca talentului sau deosebit.

Radu Beligan reuseste sa imprime o nuanta deosebita fiecarui cuvant, adaugandu-i o tenta personala desavarsita. El impartaseste cu asculttorii pasaje din cartea sa "Note de insomniac" - impresii proprii, inedite, despre imaginea teatrului autohton si international. Operele au fost alese dupa un proces de selectie indelungata care a durat o luna de zile, intreaga producere a CD-ului ridicandu-se la patru luni.

Ideea s-a nascut din necesitatea de a pune in valoare o serie de cariere remarcabile; de a arata publicului arta romaneasca de calitate. Proiectul "Mari actori romani" isi propune sa aduca in atentia oamenilor in afara de talentul scenic si latura umana a acestor mari artisti, sa demonstreze ca si in Romania anului 2009 cultura adevarata este respectata.

"Sunt bucuros ca am reusit, mai ales intr-o perioada de criza, sa am puterea de a continua acest proiect deosebit. Ii multumesc maestrului Radu Beligan pentru ca a crezut in noi.Sper ca si ascultatorii acestui disc ne vor confirma ceea ce noi stim deja: recitalul actoricesc al maestrului este o capodopera!", a declarat Sorin Popescu, Managing director Sud-Est Production.

Echipa care a realizat acest proiect este formata din: Sorin Popescu (producator) si Enea Dabija (regie si ilustratie muzicala).

"Mari actori romani" - Radu Beligan este produs in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 si Europa Fm. CD-ul are o prezentare high-end - aspectul fiind al unui disc de vinil. « Miscellanea» va fi distribuit in principalele librarii din tara (Carturesti, Humanitas, Centrul de Librarii Bucuresti, librariile Alexandria etc.), in toate magazinele de specialitate, precum si in teatre.

Sud-Est Production este o casa de productie independenta, condusa de Sorin Popescu. Infiintata in 2006, ea isi propune sa realizeze productii de talie occidentala, dar la un pret local. Serviciile oferite sunt: productie publicitara (spoturi radio, video), filme de prezentare, animatie, imprimare, procesare, postproductie de sunet, emisiuni tv, lansari CD-uri si evenimente.

VEZI SURSA